Cheesecake με μελομακάρονα
Τα μελομακάρονα που έχουν περισσέψει φτιάχνουν ένα ελαφρύ και μυρωδάτο cheesecake. 
 
Τα υλικά μας

Βάση:

  • 250γρ. μελομακάρονα
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο

Κρέμα:

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι παγωμένο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
  • 1 βανίλια 

Γαρνίρισμα:

  • Μαρμελάδα σε ελεύθερη ποσότητα ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. 

Εκτέλεση
  • Αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα μελομακάρονα και το βούτυρο μαζί στο multi - κόφτη που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
  • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
  • Χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι (με όλα του τα λιπαρά) μέχρι να γίνει πιο κρεμώδες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε το μίγμα τυριού στη γιαουρτοκρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι η μια μαρίζ.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Μπορούμε να το καταναλώσουμε και σκέτο ή εναλλακτικά να βάλουμε από πάνω μαρμελάδα της επιλογής μας. 
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή