Ελαφρύ cheesecake με πασχαλινά κουλουράκια
Έφτιαξες τα δικά σου πασχαλινά κουλουράκια, αλλά σου έφεραν και δώρο και γενικά περίσσεψαν πολλά. Για αυτό αυτό και εμείς φτιάχνουμε ελαφρύ cheesecake χωρίς ζάχαρη με τα πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν.
 
Τα υλικά μας

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα (συνολικά 500γρ.) 
  • 300γρ. στραγγιστό γιαούρτι  
  • Ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού (ακέρωτο - βιολογικό)
  • ¼ κούπας μέλι
  • 1 βανίλια 

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1. Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια στο μίξερ. 
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα θρυμματισμένα κουλουράκια και ανακατεύουμε. 
  3. Απλώνουμε το μίγμα μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι. Καλό είναι τη φόρμα να την βουτυρώσουμε πολύ λίγο ή να απλώσουμε ένα φύλλο λαδόκολλας για να είναι πιο εύκολο έπειτα το σερβίρισμα. 
  4. Πατάμε το μίγμα να απλωθεί παντού στη φόρμα και προσέχουμε να είναι όσο γίνεται πιο ισοκατανεμημένο. 
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας. 

Για την κρέμα:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα. 
  2. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το μίγμα στη βάση του cheesecake και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες (χωρίς σαντιγί και ζελατίνη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να "σφίξει" το μίγμα.
  3. Αν θέλουμε, μια ώρα πριν το σερβίρισμα, μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη. 
  4. Συνοδεύουμε με ο,τι μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα επιθυμούμε, αν και εμάς μας αρέσει και σκέτο.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή