Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σοκολάτα - χωρίς σφολιάτα
To απόλυτο χριστουγεννιάτικο "στολίδι" του τραπεζιού και μάλιστα χωρίς ... σφολιάτα και φυσικά χωρίς ... ζάχαρη
 
Τα υλικά μας
  • Ζύμη 3 υλικών 
  • Χαρουπόκρεμα ή κουβερτούρα σοκολάτας υγείας ή μερέντα σοκολάτας υγείας ή οποιοδήποτε άλειμμα καρπών με σοκολάτα. 

Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. 
  2. Ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου που θέλουμε να φτιάξουμε, χωρίζουμε τη ζύμη σε ζυγό αριθμό κομματιών.
  3. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης και την ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει σαν φύλλο σφολιάτας, στο πάχος. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για όλα τα κομμάτια ζύμης. 
  4. Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα ένα φύλλο και κόβουμε με τη ροδέλα της πίτσας ή ένα μαχαίρι χωρίς δόντια σε σχήμα δέντρου.
  5. Απλώνουμε στην επιφάνεια τη σοκολάτα ή τη χαρουπόκρεμα ή την φουντουκόκρεμα.
  6. Απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε πάλι με τη ροδέλα.
  7. Τα πλαϊνά του δέντρου τα κόβουμε σε κάθετες λωρίδες προς τον κορμό και φτιάχνουμε στριφτάρια.
  8. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια με αβγό ή γάλα, αν και εμείς δεν το συνηθίζουμε. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα, για να μην τραβήξει υγρασία και ... απολαμβάνουμε το πιο ωραίο σοκολατόψωμο.
  11. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Δεν το προτείνουμε διατροφικά, αλλά είναι πιο θεαματικό το αποτέλεσμα. 

#tip: Τα κομμάτια ζύμης που έχουν περισσέψει, εμείς τα κάναμε αυτόνομα στριφτάρια - σαλιγκαράκια ζύμης με γέμιση και τα ψήσαμε στο πλάι του δέντρου. 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή