- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο) και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας ένας λείος χυλός.
- Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι το ειδικό σκεύος για τις κρέπες ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το χυλό στο τηγάνι και το απλώνουμε γρήγορα καλά (αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι, το πιάνουμε στο χέρι μας και όπως ρίχνουμε το χυλό με την κουτάλα με το άλλο χέρι, κάνουμε μαλακές κυκλικές κινήσεις, για να απλωθεί γρήγορα ο χυλός στον πάτο του τηγανιού.
- Μόλις ψηθεί η μία πλευρά (λίγα δευτερόλεπτα - η επιφάνεια που βλέπουμε αρχίζει να κάνει μικρές τρυπίτσες), πιάνουμε την κρέπα από την άκρη της (ή με μία σπάτουλα σιλικόνης) και τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Την αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός
Tips:
1. Μπορούμε να πειραματιστούμε με μίγμα από διαφορετικά άλευρα (αλεύρι βρόμης, αλεύρι ολικής άλεσης) για πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.
2. Αν μαυρίζουν γρήγορα οι κρέπες μας, θα πει ότι πρέπει να χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά.
Ιδέες για γέμιση
- κλασική σοκολάτα: λιώνουμε κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με λίγο γάλα για να γλυκάνει.
- σοκολάτα - μπανάνα: λιώνουμε κουβερτούρα και κόβουμε σε κομματάκια τη μπανάνα ή τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και την αναμιγνύουμε με τη σοκολάτα.
- σοκολάτα - ταχίνι: μπορούμε να ανακατέψουμε λίγο ταχίνι στη σοκολάτα μας ή να πάρουμε έτοιμο ταχίνι με σοκολάτα από το σούπερ μάρκετ.
- γλυκιά γραβιέρα (ή ανθότυρο) με μέλι ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
- γιαούρτι στραγγιστό με λίγο μέλι, μήλο και κανέλα
Tip: Μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, για περισσότερη γεύση και καλά λιπαρά.
Μοιραστείτε μαζί μας περισσότερες ιδέες!