Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη
Νόστιμο και θρεπτικό κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για πρωινό. κολατσιό στο σχολείο, σνακ έξω ή μέσα στο σπίτι. Μια πρωτότυπη ιδέα για τα play dates του χειμώνα.
 
Τα υλικά μας
  • 2 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (απλά το ελαιόλαδο έχει πιο βαριά επίγευση)
  • 3/4 κούπας μέλι
  • 50γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.γλυκού baking powder
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα 
  • 1 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κούπες (300gr.) καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ κομμένα

* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία

 #tip: Για τα μυρωδικά, όλα τα κουταλάκια του γλυκού είναι κοφτά.


Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.

  • Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκατ. ή μια κλασική μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια "τρύπα" στη μέση.

  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το μέλι και τέλος τα τριμμένα καρότα.

  • Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.

  • Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.

  • Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 λεπτά.

  • Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή