* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία
#tip: Για τα μυρωδικά, όλα τα κουταλάκια του γλυκού είναι κοφτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκατ. ή μια κλασική μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια "τρύπα" στη μέση.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το μέλι και τέλος τα τριμμένα καρότα.
Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.
Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.