Κέικ "χωρίς μίξερ" με ελαιόλαδο
Μια συνταγή κέικ "πειραγμένη" που θα λατρέψουν όλοι για τη νοστιμιά και η μαμά για την ευκολία.
 
Τα υλικά μας
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 80γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αβγό μεσαίο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200γρ)
  • 200ml γάλα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού βιολογικού και το χυμό του
  • 300-350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού baking powder
  • 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αβγό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Βάζουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε, ενώ αρχίζουμε να ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
  5. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
  6. Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  7. Τοποθετούμε σε κλασική φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο ή βάζουμε στη φόρμα για muffins (9 μεγάλα) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου

‪#‎tips‬ : 1. Αναμιγνύεται πολύ εύκολα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι.
2. Αν βάλετε κανονικό γιαούρτι (μη στραγγιστό) θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι παραπάνω. 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή