Κρέπα με αλεύρι κάστανου
Κρέπες με αλεύρι κάστανου, χωρίς γλουτένη και με τη γλυκιά γεμάτη γεύση του κάστανου. 
 
Τα υλικά μας
  • 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

  • 2 μεγάλα αβγά

  • 1 κουτ.σούπας φυτικό έλαιο (το ελαιόλαδο αν και εξαιρετικό ποιοτικά, έχει έντονη επίγευση και μυρωδιά, αλλά εμείς το χρησιμοποιούμε, γιατί δεν έχουμε και κάποιο άλλο στο σπίτι)

  • 1 φλιτζ.τσαγιού αλεύρι κάστανου

  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού - αν θέλετε να τις απολαύσετε με γλυκιά γέμιση ή να τις κάνετε πιο περιπετειώδεις...

Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  • Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά (ιδανικά)
  • Βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακολουθούμε τη διαδικασία που κάνουμε για όλες τις κρέπες. 
  • Συμπληρώνουμε είτε με αλμυρή, είτε με γλυκιά γέμιση και απολαμβάνουμε. 

τιπ: Εμείς τις δοκιμάσαμε με ρικότα και ήταν φανταστικές!!!

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή