Λεμονάδα με μέλι
Συνδυάζουμε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λεμονιού με τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού και φτιάχνουμε το πιο δροσιστικό "αναψυκτικό" του καλοκαιριού.
 
Τα υλικά μας
  • 2 φλιτζάνι (2 Χ 180ml) χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι (180ml) μέλι
  • 6-8 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό
  • Δυόσμο ή τζίντζερ 

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό.
  2. Λιώνουμε το μέλι μέσα στο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας καλά.
  3. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ενώνουμε το χυμό των λεμονιών με το "μελόνερο" και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε και τζίντζερ αν θέλουμε έξτρα αντιοξειδωτικά. 
  6. Δοκιμάζουμε, μήπως θέλουμε να προσθέσουμε μέλι ή λεμόνι και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο.

#tips:

  • Αντικαθιστούμε το μεγαλύτερο μέρος του νερού με ανθρακούχο νερό και έχουμε ανθρακούχα λεμονάδα με την πιο υγιεινή συνταγή. Όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να την αποθηκεύσουμε σε μπουκάλι με καπάκι, για να μη χαθεί το ανθρακικό.
  • Είναι πολύ σημαντικό να λιώσει το μέλι σε χλιαρό νερό. Μην προσπαθήσετε να το λιώσετε σε κρύο νερό για να γλιτώσετε χρόνο και κόπο, γιατί δεν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσέξτε όμως μην υπερβείτε τους 40 βαθμούς, γιατί το μέλι θα χάσει τις "υπερδυνάμεις" του. 
  • Καλύτερα να προσθέσουμε αρχικά τα 6 φλιτζάνια νερό και μετά αν επιθυμούμε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα για να το αραιώσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε για να προσθέσουμε μέλι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε με παγάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε φύλλα μέντας.
  • Προσθέτοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε "μαγικά" φίλτρα ή "super" ποτά για τα πάρτι των παιδιών.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή