Muffins ολικής με κολοκύθα χωρίς ζάχαρη
Τι θα κάνεις την κολοκύθα που περίσσεψε; Αρωματικό, θρεπτικό κεκάκι για να ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους.
 
Τα υλικά μας
  • 175 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml. μέλι 
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. πολτοποιημένη ή τριμμένη κολοκύθ
  • 100 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 κ.γλυκού κοφτά κανέλα
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 
  • 1/3 κ.γλυκού σόδα μαγειρική (απαραίτητη αφού έχουμε βάλει μέλι στη συνταγή μας)
  • 1 κ.γλυκού baking powder

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα ή στους 1800C χωρίς αέρα, με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  2. Τοποθετούμε λαδόκολλες ή απλά λαδώνουμε 12 θήκες για muffins.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι και τα αβγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  9. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή