- Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας ένας λείος - πηχτός χυλός, σαν του κέικ.
- Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το χυλό στο τηγάνι και αυτό θα απλωθεί μόνο του
- Χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας από το 9 στο 7 (σε κουζίνα με 9 βαθμίδες) ή μπορεί και πιο χαμηλά.
- Μόλις ψηθεί η μία πλευρά (η επιφάνεια που βλέπουμε αρχίζει να κάνει μικρές τρυπίτσες), γυρνάμε την "τηγανίτα" από την άλλη και την αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη.
- Μόλις πάρει το "κλασικό" χρυσοκίτρινο χρώμα την βγάζουμε από το τηγάνι.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός
Tips:
1. Μπορούμε να πειραματιστούμε με μίγμα από διαφορετικά άλευρα (αλεύρι βρόμης, αλεύρι ολικής άλεσης) για πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.
2. Αν μαυρίζουν γρήγορα οι τηγανίτες μας, θα πει ότι πρέπει να χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά.
Ιδέες για γέμιση
- κλασική σοκολάτα: λιώνουμε κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με λίγο γάλα για να γλυκάνει.
- σοκολάτα - μπανάνα: λιώνουμε κουβερτούρα και κόβουμε σε κομματάκια τη μπανάνα ή τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και την αναμιγνύουμε με τη σοκολάτα.
- σοκολάτα - ταχίνι: μπορούμε να ανακατέψουμε λίγο ταχίνι στη σοκολάτα μας ή να πάρουμε έτοιμο ταχίνι με σοκολάτα από το σούπερ μάρκετ.
- γλυκιά γραβιέρα (ή ανθότυρο) με μέλι ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
- γιαούρτι στραγγιστό με λίγο μέλι, μήλο και κανέλα
- μέλι ή σπιτική μαρμελάδα
Tip: Μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, για περισσότερη γεύση και καλά λιπαρά.