Παγωτό ροδάκινο για παιδιά
Τα ώριμα ροδάκινα είναι γλυκά και ζουμερά και κάνουν την πιο τέλεια γρανίτα - παγωτό, την οποία μπορείς να βάλεις και σε ξυλάκι.
 
Τα υλικά μας
  • 4 μεγάλα ώριμα ροδάκινα ή γερμάδες 
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Θήκες (φόρμα σιλικόνης) παγωτού
  • 6 ξυλάκια αν χρησιμοποιήσεις φόρμα σιλικόνης και όχι θήκες - γρανίτες παγωτού

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά.
  2. Τα τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στο δοχείο του πολυκόφτη μαζί με το λεμόνι και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. 
  3. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης για "γλειφιτζούρια" και βάζουμε και από ένα ξυλάκι στο κέντρο κάθε θήκης.
  4. Καταψύχουμε για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
  5. Βγάζουμε απο τη φόρμα και μοιράζουμε στα παιδιά (μικρά και μεγάλα). 

#tip 1: Εμείς φτιάξαμε τη συνταγή με βιολογικά ροδάκινα και αλέσαμε και τη φλούδα - για περισσότερες φυτικές ίνες. 

#tip 2: Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 1κ.σούπας κοφτή άχνη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή