Μπισκοτάκια "όπως τον παλιό καιρό" με πετιμέζι
Φτιάχνουμε τα αγαπημένα μπισκοτάκια των παιδιών μας με πετιμέζι αντί για ζάχαρη.
 
Τα υλικά μας
  • 1 3/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι πετιμέζι
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 φλ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
  3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το πετιμέζι.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι.
  5. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.
  6. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα μετακινήσουμε.

#Tip1: Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες αντί για σοκολατίτσες ή μαζί με αυτές.

#Tip2: Επειδή η πυκνότητα και η ρευστότητα διαφέρει από πετιμέζι σε πετιμέζι, αν το πετιμέζι σας είναι πολύ ρευστό, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει.

#Tip3: Μπορείτε να αρωματίσετε λίγο περισσότερο τα μπισκότα σας με λίγη κανέλα (περίπου 1/2 κγ) ή / και λίγο μοσχοκάρυδο (περίπου 1/4 κγ)

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή