Σοκολάτα + super foods = “super” σοκολατάκια
Πολλές γιορτές, πάρτι καλέσματα. Φτιάχνουμε διαφορετικά “super” σοκολατάκια πλούσια σε αντιοξειδωτικά.  
 
Τα υλικά μας
  • 200-250γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας (εμείς προτιμούμε με 65% κακάο)
  • 50γρ.ταχίνι
  • 50γρ. χαρουπόκρεμα (εναλλακτική και πιο υγιεινή επιλογή από την κλασική πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα)
  • 25γρ.ξηροί καρποί ανάλατοι (αμύγδαλα/ καρύδια/φιστίκια Αιγίνης)
  • 10γρ.σταφίδες ή cranberries ή godji berries
  • 10γρ κινόα pops
  • 20γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή νιφάδες βρώμης (μπορείτε να επιλέξετε δημητριακά χωρίς γλουτένη, οπότε η συνταγή είναι ασφαλής και για άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη)

Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Όσο είναι ζεστή η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και τη χαρουπόκρεμα.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (μπουκίτσες) και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλοκόνης για σοκολατάκια.
  5. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

#tips : 1. Μπορούμε να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σταφίδα/ cranberries/ godji berries στο μίξερ αν θέλουμε να επικρατήσει η τραγανιστή υφή των δημητριακών.

2. Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης και φτιάξουμε μπαλάκια, μπορούμε να τοποθετήσουμε το μίγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να μπορούμε να το πλάσουμε πιο εύκολα.

3. Θυμόμαστε πως 1 σοκολατάκι είναι αρκετό για να μας δώσει γρήγορη ενέργεια και πλούσια γεύση.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή