- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ).
- Μόλις ομεγενοποιηθούν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ χτυπάμε.
- ΠΡοσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σεένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ή το στραγγιστό γιαούρτι και ρίχνουμε το περιεχόμενο στον κάδο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ έχουμε ζυγίσει όλα τα στερεά υλικά και τα έχουμε ανακατέψει. Το περιεχόμενο αυτού του μπολ, το προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ, ενώ ανακατεύουμε.
- Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βουτυρωμένη φόρμα (καλύτερα στρογγυλή διαμέτρου 25 εκατοστών) και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 55-60 λεπτά.
- Όταν έιναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό το στάδιο και να μην προσθέσουμε γλάσο. Το κέικ είναι πεντανόστιμο και ΠΛΟΥΣΙΟ και έτσι.
Αν συνεχίσουμε τη διαδικασία με το γλασάρισμα.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Όταν ζεσταθεί καλά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά, με σπάτουλα σιλικόνηςμέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο (για να γυαλίσει το γλάσο) και το κονιάκ (για να δώσουμε ισιαίτερη γεύση) και ανακατεύουμε.
- Όταν έχει κρυώσει καλά το κέικ, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.
#tips:
1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Το άρωμα όμως δεν είναι το ίδιο.
2. Το κλειδί της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς είναι το ΜΕΤΡΟ και όχι η ΣΤΕΡΗΣΗ.
3. Επιλέγουμε όσο γίνεται πιο φυσικές πρώτες ύλες.