Σοοοοοκολατένιο κέικ με παντζάρι
Τέλειο και αφράτο σοκολατένιο κέικ με παντζάρι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
 
Τα υλικά μας
  • 200 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 75 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80-90 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία αβγά
  • 170 - 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο multi.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.  
  3. Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. (Μπορούμε να τα έχουμε πρώτα αναμίξει σε ένα άλλο μπολ και να τα έχουμε κοσκινίσει για να βγει πιο αφράτο το κέικ).
  5. Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το πολτοποιημένο παντζάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ (ή μία ξύλινη κουτάλα).
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω - κάτω για περίπου 40 λεπτά (αναλόγως με το φούρνο).
  7. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

#tip. Επειδή περιέχει παντζάρι δεν σημαίνει πως είναι "σαλάτα"...Η συνταγή προτείνεται για 8 μερίδες.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή