Παγωμένο γιαούρτι σε ξυλάκι
Συνδυάζουμε τα ωφέλη του γιαουρτιού με την ανεκτίμητη απόλαυση του παγωτού.
 
Τα υλικά μας
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι κανονικό – όχι επιδόρπιο γιαουρτιού
  • ½ φλιτζ. γάλα (120ml)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μικρά κομμάτια φρέσκων φρούτων

tip: Αν επιλέξετε γάλα και γιαούρτι χωρίς λακτόζη, τότε το επιδόρπιο είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.


Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε μαζί το γάλα, το γιαούρτι και το 1κ.γλυκού μέλι.
  2. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα φρούτα.
  3. Χωρίζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης ή σε απλά φορμάκια στα οποία προηγουμένως έχουμε βάλει μεμβράνη στο εσωτερικό τους.
  4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά και μετά βάζουμε από ένα ξυλάκι σε κάθε φορμάκι.
  5. Καταψύχουμε για 4 ώρες και μετά τα ξυλάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

# tips:

  • Αντί για κομμάτια φρούτων μπορούμε να πολτοποιήσουμε φρούτα και να τα προσθέσουμε στο μίγμα του γιαουρτιού. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρούμε το γάλα από τη συνταγή και προτείνουμε να υπάρχει και η μπανάνα στα συστατικά για πιο κρεμώδη υφή.
  • Μπορούμε να βάλουμε σοκολατένιες νιφάδες βρώμης.
  • Για ένα “super” επιδόρπιο, προσθέτουμε διάφορα berries.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή