Βrownies με ταχίνι χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Το ταχίνι έχει ιδιαίτερη γεύση, όμως είναι πολύ πολύ θρεπτικό και αξίζει να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στη διατροφή των παιδιών μας και τη δική μας.
 
Τα υλικά μας

  • 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ.ταχίνι 
  • 300γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό καλύτερα
  • 200γρ.κουβερτούρα σοκολάτας υγείας
  • 70γρ.καρύδια ξεφλουδισμένα ή ανάλογα με την προτίμησή μας άλλο ξηρό καρπό ή καθόλου ξηρό καρπό
  • 1κ.γλ. baking powder

#tip: Αν θέλετε προσθέτετε άχνη ζάχαρη στο μίγμα (για να λιώσει πιο εύκολα), για να το κάνετε πιο γλυκό. Εμείς πάντως που αγαπάμε τη μαύρη σοκολάτα, το τρώμε χωρίς προσθήκη ζάχαρης.


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ανάμειξη μπορεί να γίνει ακόμα και με πιρούνι ή αβγοδάρτη, χωρίς τη χρήση μίξερ.
  3. Σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψί αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Η διάρκεια ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εμείς προτείνουμε 40 λεπτά για υφή brownies ή 50 λεπτά για να είναι ψημένα αρκετά και καθόλου ρευστά.
#tip : Τα κέικ που περιέχουν ταχίνι θέλουν παραπάνω χρόνο ψησίματος για να αποκτήσουν υφή κέικ, διαφορετικά μοιάζουν να είναι λίγο άψητα στο κέντρο. Επειδή η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αβγό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μας, αν φαγωθεί ακόμα και ωμό.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή