Θρεπτικά μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Εύκολα, βασικά πανεύκολα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που τρώγονται και ωμά!!!
 
Τα υλικά μας

Για 12-15 τεμάχια

  • 220γρ.φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα (εμείς βάλαμε με φράουλα)
  • 120γρ.βρώμη σε νιφάδες ή αλεύρι βρώμης (αν έχετε χοντρές νιφάδες, μπορείτε να τις περάσετε από το μίξερ πρώτα)
  • 60γρ.κουβερτούρα (προαιρετικά) 
  • Προαιρετικά: ξηροί καρποί ή/ και αποξηραμένα φρούτα 

Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με ένα πιρούνι. 
  2. Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας, καθώς θα φτιάχνουμε μπαλίτσες μικρές.
  3. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς, να μοιάζουν με μικρά μπισκοτάκια.
  4. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 11-12 λεπτά αυστηρά. Όπως όλα τα μπισκότα όταν τα βγάζουμε από το φούρνο πρέπει να έχουν μαλακή υφή, σαν να μην είναι έτοιμα.

Τα αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν για 10 λεπτά και είναι έτοιμα να καταναλωθούν.

‪#‎tip‬: Επειδή είναι νόστιμα και ταυτόχρονα πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, βιταμίνες συμπλέγματος Β, δεν ξεχνάμε το μέτρο. 3 μπισκότα μπορούν να αποτελέσουν το πρωινό ενός ενήλικα, αντίστοιχα 1-2, ανάλογα με την ηλικία, είναι αρκετά για τα μικρά μας.

Τρώγονται και ωμά ως energy balls

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή