Βάφλες χωρίς ζάχαρη
Φτιάχνουμε τις "σούπερ αφράτες βάφλες" χωρίς ζάχαρη.
 
Τα υλικά μας

Για περίπου 7 βάφλες:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκού baking powder
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο 
  • 200ml. γάλα 
  • Βανίλια (προαιρετικά - αν θέλετε να τις συνοδέψετε με γλυκό)
  • 3 μεσαία ή 2 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Προσέχουμε, το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία που δεν θα κάψει τα αβγά. Καλό είναι καθώς το ρίχνουμε μέσα στα αβγά, να ανακατεύουμε παράλληλα το μίγμα με έναν αβγοδάρτη.  
  2. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder (και τη βανίλια) και ανακατεύουμε, αν και είναι δύσκολο, γιατί θα δούμε πως χρειάζεται να προσθέσουμε το γάλα. 
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα.
  4. Το τελικό μας μίγμα μοιάζει με του κέικ σε υφή. 
  5. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και με μια κουτάλα σερβιρίσματος, απλώνουμε το μίγμα. Ασφαλίζουμε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μας. 
  6. Βγάζουμε τη βάφλα και απολαμβάνουμε. 

#Tip 1: Η συνταγή μπορεί να γίνει και με γάλα χωρίς λακτόζη και γάλα αμυγδάλου. 

# Τip 2: Επειδή η γεύση της είναι ουδέτερη, μπορούμε να βάλουμε είτε γλυκιά, είτε αλμυρή επίστρωση. 

# Tip 3: H δική μας βαφλιέρα, δεν χρειάζεται να τη "βουτυρώσουμε" πριν το ψήσιμο.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή