- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το κονιάκ, την καννέλα και το τριμμένο μήλο.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder.
- Τέλος, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
- Βάζουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί (καλύτερα με αποσπώμενη βάση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα για 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1. Ποτήρι νερού είναι το κλασσικό ποτήρι χωρητικότητας 240ml. Στα σύγχρονα σπίτια είναι είδος υπό εξαφάνιση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μεζούρα για να βάλετε την αντίστοιχη ποσότητα.
2. Το κονιάκ και οποιοδήποτε αλκοολούχο, μην το φοβάστε για τα παιδιά, γιατί έτσι και αλλιώς το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το ψήσιμο.
3. Το αλεύρι μπορεί να είναι αλέυρι ολικής άλεσης. Επίσης το μήλο είναι τριμμένο και δεν φαίνεται. Ακόμα και τα πιο “περίεργα” παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
4. Το συγκεκριμένο κέικ τρώγεται με πιρούνι.