Νηστίσιμο τσουρέκι με μαρμελάδα
Το απόλυτο μυρωδάτο νηστίσιμο (vegan) τσουρέκι γεμισμένο με μαρμελάδα "ευλογία" - χωρίς προσθήκη ζάχαρης. 
 
Τα υλικά μας
  • 2 ½ - 3 φλιτζ.τσαγιού (315 - 375g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για τσουρέκι 
  •  φλιτζ.τσαγιού (165g) χλιαρό γάλα αμυγδάλου
  • ½ cup (112g) σπορέλαιο (το ελαιόλαδο είναι "βαρύ" για τις γλυκές συνταγές)
  • 3 κουτ.σούπας (45g) καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • ½ κουτ.γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο 
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα τόσο ώστε να είναι ανεκτό στο δάχτυλο μας. 
  2. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη διαλύουμε. Προσθέτουμε και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε έναν χυλό (δεν έχει σημασία η ρευστότητα) και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και ενεργοποιούμε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά συνεχόμενα.
  4. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δε κολλάει στα τοίχωμα τα του μίξερ και είναι και μαλακή. 
  5. Λαδώνουμε λίγο τον κάδο του μίξερ και επανατοποθετούμε τη ζύμη μέσα για να ξεκουραστεί. 
  6. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί. 

Πλάθουμε το τσουρέκι:
  • Place the dough in a bowl and cover with a tea towel. Rest the dough in a warm place for at least 1 hour or until the dough doubles in size. If the dough doesn't double in size, place it in a WARMER spot and wait until it does.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή