”Αθώο” παγωτο
Χωρίς λιπαρά, χωρίς ζάχαρη, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
 
Τα υλικά μας

για 4 μερίδες:

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φράουλες


Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε ροδέλες. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  2. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Βγάζουμε τα φρούτα από την κατάψυξη, τα βάζουμε για 10 δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο multi.
  4. Τα αναμιγνύουμε στο multi μέχρι να πάρει το "παγωτό" μας τη γνωστή κρεμώδη υφή του.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε 5-10 λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει λίγο παραπάνω.
tips
  1. Mπορούμε να καταψύξουμε παραπάνω μπανάνες (ή και φράουλες ώστε να έχουμε διαθέσιμες για περισσότερο χρόνο) ή απλά για να έχουμε το παγωτό μας ακόμα πιο γρήγορα την επόμενη φορά!
  2. Aν οι μπανάνες μας δεν είναι αρκετά ώριμες, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη, αν και εμείς δεν το συτήνουμε.
  3. Μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες κουβερτούρας. Η σοκολάτα ταιριάζει και με τη μπανάνα και με τη σοκολάτα.
  4. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη. Απλά θυμηθείτε να το βγάλετε 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή